El blog i jo

cropped-2008_06_16_0405.jpg

De què va aquest blog?

Quant va néixer aquest blog ho va fer amb la voluntat de reflexar-hi la meva opinió sobre l’actualitat de la mobilitat. Per motius varis durant una bona temporada la meva activitat va ser nul·la però des de fa uns mesos he reprès aquest projecte meu que és el blog i procuro mantenir un ritme d’activitat continuo. Amb aquesta nova etapa he decidit convertir el blog en alguna cosa més que un conjunt d’articles d’opinió. D’acord amb aquesta nova vessant del blog procuro escriure articles més “pedagógics” i/o  més “analítics”.

Apart del blog principal també hi ha dos espais secundaris. En el Bibliobús hi podreu trobar referències i opinions de llibres que tracten en part o totalment sobre el transport públic i la mobilitat i en l’School Bus hi podreu aprendre les diferents idees i estratègies que operadors i administracions posen en pràctica.

I per què sobre la mobilitat?

Responent ràpid i de forma concisa, perquè m’agrada. I per què m’agrada? Doncs la veritat, em costa explicar-ho. La mobilitat i el transport públic m’agraden des de dos punts de vista diferents, des del punt de vista d’oci i des del punt de vista professional. M’agrada, si em permeteu fer el símil, de la mateixa forma que a algú li agrada el futbol o la banca d’inversió. Disfruto amb ell en el meu temps lliure i hi disfruto treballant-hi.

Sobre mi

Vaig nèixer a Barcelona l’hivern 1985. Vaig anar a l’Escola Santa Anna de Barcelona on vaig cursar-hi la primària i la ESO. Com que l’escola no oferia batxillerat aquest vaig passar a fer-lo en un institut. A l’IES Fort Pius, doncs, vaig fer els dos anys de batxillerat social-econòmic.

Acabat el batxillerat i feta la selectivitat vaig matricular-me de la Llicenciatura i Màster en Direcció d’Empreses a ESADE de la que em vaig graduar el juny del 2008. Durant la carrera m’he especialitzat en operacions i innovació i durant el meu pas per ESADE he fet treballs acadèmics en col·laboració amb empreses. De tots en destacaria, entre d’altres, un de màrqueting estratègic per a una important naviliera a nivell mundial en el que vàrem haver de desenvolupar l’estratègia per a introduir-se en el mercat del transport intermodal; també he estudiat la cadena de producció d’una empresa fabricant de vehicles d’obres i he dissenyat la proposta de reforma del model de recursos humans d’un gran banc català. El treball final de carrera que fet es titula “La unió de les dues xarxes de tramvia de Barcelona” . Aquest conté un estudi i anàlisi de la situació que conclou amb una recomanació sobre la més adequada alternativa per a la unió de les dues xarxes.

Professionalment he fet pràctiques durant un any a Transports Metropolitans de Barcelona. Al juny del 2007 vaig entrar al seu departament d’Estudis i Anàlisis en que vaig donar suport en diferents estudis. Al més de setembre del mateix any vaig passar a la Gerència de la L9/L10 i la L11 en la que he col·laborat activament en nombrosos projectes i treballs relacionats amb les dues línies fins al juliol.

Actualment formo part del equip de direcció comercial i planificació d’una de les empreses d’autobusos urbans i interurbans de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Barcelona, 10 de Març del 2009.

Anuncis
%d bloggers like this: