Enviat per: george85 | 24 Març 2009

L’abast de la politització

Vodpod videos no longer available.

De 20minutos.es "Metro de Madrid desaloja trenes en estaciones de la periferia para ahorrar"

Quan la política decideix involucrar-se en temes que no li pertoquen passen coses com aquesta. Com que resulta que metro ha de voler dir trens cada tres minuts tant al centre de la ciutat com als barris perifèrics, s’han de fer equilibris  estranys i jocs bruts de comunicació per a poder prestar el servei d’una forma racional.

La forma racional és que no hi hagi un tren cada tres minuts o menys en els extrems de la línia doncs allà la demana no ho justifica i que si es pot hi hagi un tren cada 90 segons en el tram més cèntric i amb més demanda. Si a això hi sumem que amb els mateixos trens s’aconsegueix augmentar la oferta allà on era escassa i ajustar la demanda allà on en sobrava tenim la solució ideal per a treballar d’una forma eficient amb els recursos que tenim.El normal seria doncs, que en hora punta alguns trens tinguessin la capçalera en algun punt intermedi de la línia (com tenen molts trens de rodalies) i que això fos d’abast públic.

El que no és normal és que es decideixi treballar amb trens que no fan el recorregut complet però que al usuari se l’enganyi primer dient-li que a la seva estació de la perifèria tindrà un tren cada 3 minuts i segon dient-li que aquell trena te una destinació que en realitat no té.

Les filigranes comunicatives per molt que semblin d’allò més útils acaben aconseguint l’efecte contrari al que buscaven.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: