Enviat per: george85 | 19 febrer 2009

I la DGTT on és?

Parada dautobús de la DGTT - De kanko1 a 3cat24.cat

Parada d'autobús de la DGTT - De kanko1 a 3cat24.cat

L’ajuntament de Torelló i el Consell Comarcal d’Osona han pres, una altra vegada, la iniciativa i han organitzat un servei d’autobusos nocturns durant aquest cap de setmana de carnaval. La iniciativa no és nova, el mateix Consell Comarcal ja va organitzar-ne un d’iguals característiques durant el Mercat de la Música Viva de Vic així com ho va fer també el Consell Comarcal del Gironès per les festes de Sant Narcís.

En el seu moment ja vaig criticar la no participació de l’ATM gironina en els autobusos nocturns de Sant Narcís i avui vull criticar la reiterada no participació de la DGTT en els d’Osona. Si hi ha una autoritat reguladora dels serveis de transport per carretera com és que no és qui s’encarrega d’organitzar aquest tipus de serveis especials?

No pot ser que siguin àrees dels consells comarcals i ajuntaments els qui hagin d’organitzar serveis d’autobusos nocturns. Amb aquesta deixadesa ens trobem amb que es transmet als usuaris confusió. Les tarifes no son les mateixes, les línies tampoc, el funcionament del servei és diferent (amb reserva) i les parades no son les habituals. En el cas de Torelló, per exemple, ens trobem que s’ofereixen (amb tota la bona voluntat del món) serveis d’autobús nocturn a tots aquells pobles els habitants dels quals hagin fet una reserva, però no tots els pobles d’Osona hauran tingut una connexió òptima o inclús no tenen connexió en transport públic amb Torelló durant el dia. Qui tornarà a casa en bus si ha hagut d’arribar-se a la festa en cotxe?

És necessari treballar de forma conjunta i coordinada per transmetre una única i simple imatge al potencial usuari per tal de facilitar-li l’ús del transport públic. Si tots actuem per la nostra banda no s’aconseguiran de forma óptima els objectius.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: