Enviat per: george85 | 12 febrer 2009

“En camisa de once baras” II

Fa uns mesos vaig escriure sobre el Bicing, en concret sobre el seu model de negoci. La teoria que vaig presentar en aquell moment era que les empreses gestores del servei no estaven capacitades per a fer-ho. Doncs bé, sembla que els fets volen donar-me la raó. Aquesta setmana a transcendit que l’empresa concessionària del servei a París s’està veien desbordada pel vandalisme contra les bicicletes. L’empresa demana al ajuntament parisenc més recursos per fer front al problema ja que els costos se li estan sortint de mare.

Bicicletes Vélib - De sarah sosiak a Flickr -
Bicicletes Vélib’ – De sarah sosiak a Flickr –

Sembla doncs que els senyors d’aquesta empresa estant tastant lo que és la realitat urbana. Avui es posa una cosa nova, aquesta nit uns brètols se la carreguen i demà toca reposar-la. I així cada dia. Quan un porta un negoci com el dels MUPIs i OPIs, elements urbans que experimenten pocs actes vandàlics i que els que experimenten solen ser de tipus “vidre esmicolat”, poc s’imagina fins a quins límits son capaços d’arribar els brètols. Potser si operés una xarxa de metro o d’autobusos o una línia de ferrocarril sabria de quin peu calcen els autors d’actes vandàlics.

L’experiència és un grau i acaba passant factura. Embrancar-se en un negoci radicalment diferent del teu core business és arriscat i no sempre surt bé. Els serveis públics de lloguer de bicicletes són part clau de l’estrategia de mobilitat de les grans ciutats i no poder restar en mans d’empreses inexpertes i sovint incompetents. Va sent hora, doncs, d’acceptar la realitat i actuar en conseqüència.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: