Enviat per: george85 | 27 gener 2009

Estrategia española de movilidad sostenible

El Ministerio de Medio Ambiente ha presentat fa poc un borrador de la “Estrategia española de movilidad sostenible”. El document te la voluntat de ser un full de ruta par a administracions, empreses i institucions.

El diagnóstic de mobilitat d’Espanya que fa el document és força encertada. Malauradament, però, el seu marc de referència és força escaç i pobre. Desconec quins documents hi ha sobre el tema però de segur que n’hi ha d’haber algún de més a part del Llibre blanc del transport de la Unió Europea, el PEIT i un conjunt de Estrategies espanyoles sobre medi ambient i energia. En quan als objectius el document és clar, concís i encertat. Després persenta tot un conjunt de mesures relacionades amb el objectius, es clar així com eines, formes de seguiment i de coordinació i cooperació.

Jo personalment he trobat a faltar alguns tipus de propostes relacionades amb el transport en zones rurals o de baixa densistat de població, ferrocarril regional, mobilitat no motoritzada interurbana i informació al usuari. El Ministerio ha fet una crida a la participació en la millora d’aquest document a la que jo ja he respós. Per a qui vulgui pot fer-ho a través d’aquest correu electrònic habilitat a tal efecte: estrategiamovilidadsostenible@mma.es

En general el document no deixa de ser una mica adaptació a nivell espanyol del Llibre blanc del transport europeu. Que jo no dic que no sigui necessària però que per els seus continguts, idees, propostes i recomanacions ja posades en pràctica per a molts, neix un pèl tard. El document no aporta re de nou respecte a mesures en favor de la mobilitat quan hauria d’haver nascut com el document de referència en aquest aspecte.

DOCUMENT (PDF)

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: