Enviat per: george85 | 25 gener 2009

Ni informem ni coordinem.

La situació meteorològica d’avui ha estat excepcional però la mostra de descoordinació i desinformació també. A primera hora d’aquesta tarda el vent havia fet estralls en carreteres i vies ferroviàries que com a mínim mantenien per part d’FGC sense servei el “Metro del Vallés” i ambdós ramals d’Igualada i Manresa. Per part d’Adif  la circulació estava tallada diversos punts de la xarxa (Terrassa, línia de Girona, …) i per on encara es podria circular hi havia una limitació general de velocitat de 60 km/h.

D’avant d’aquesta situació la web mobilitat.net donava (i segueix donant) un missatge de “normalitat absoluta” en la xarxa de transport públic amb data de les 18:00 d’ahir (23/01/09) mentre que les incidències del trànsit gaudien d’una estat d’actualització correcte. Només les pàgines web d’FGC i de Renfe donàven informació, més o menys actualitzada, de la situació. És necessari gestionar i centralitzar tota la informació respecte la xarxa de transport públic de catalunya per tal de que l’usuari pugui saber en tot moment l’estat del servei tal i com pot saber en tot moment l’estat de les carreteres.

Captura de la web de mobilitat.net de la Generalitat
Captura de la web de mobilitat.net de la Generalitat(clika sobre la imatge per veure-la més gran)

I és necessari també que hi hagi una coordinació entre serveis i operadors doncs tots en el fons formen part de la mateixa xarxa. Mentre que no hi havia trens d’FGC entre Sabadell/Terrassa i Barcelona, els autobusos de Sarbus que fan el mateix trajecte han “reaccionat” amb unes quantes hores de retard. Per tant, fa falta una figura coordinadora des de la DGTT que amb disposició de tota la informació (transmesa pels operadors) betlli per la informació i coordinació del servei.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: