Enviat per: george85 | 11 gener 2009

La nova Àrea Metropolitana i la gestió i planificació del transport

Ara que ajuntaments i generalitat es disposen a  tirar endavant una administració metropolitana és un bon moment per posar ordre i concert a la planificació i gestió del transport en aquesta. L’actual Àrea Metropolitana de Barcelona és un succedani d’administració metropolitana fruit de la dissolució als anys 80 de la Corporació Metropolitana de Barcelona que ostenta poques competències. Barcelona i els molts municipis que l’envolten formen un continu urbà ple de lligams i sinergies entre si que necessita d’una gestió global i centralitzada. El transport és un dels pilars bàsics d’aquesta àrea i de les seves poblacions. Sense els sistema de transport no s’hauria pogut arribar a desenvolupar tot aquest conjunt de lligams i sinergies entre les diferents poblacions.

Autobusos, metro i taxis han de  prestar servei sota una única bandera, la de la nova administració metropolitana. Ha de ser aquesta qui gestioni i planifiqui la xarxa de transport públic tenint en compte les necessitats globals. El departament de transport d’aquesta nova administració haurà de disposar de les competències actuals de l’Entitat Metropolitana del Transport i d’algunes de les que en aquests moments ostenta l’Autoritat del Transport Metropolità de l’Àrea de Barcelona.

Actualment, a l’hora de planificar, son molts els qui hi fiquen cullerada tot defensant els seus interessos (principalment electorals). Amb la nova administració metropolitana s’ha d’aconseguir que les decisions es prenguin tenint en compte els interessos del conjunt de les poblacions i de la població i no únicament d’algunes en concret. La mobilitat és global i complexa i com a tal necessita d’un tractament global i seriós.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: