Enviat per: george85 | 10 gener 2009

I Matadepera es quedà sense bus…

Ajuntament de Matadepera

Autobús del servei urbà de Matadepera - Foto: Ajuntament de Matadepera

Quan les coses no es fan bé des d’un principi sempre acaben tenint un final indesitjat. Hi ha crisi (o això diu tothom) i l’Ajuntament de Matadepera ha decidit estalviar-se el que li costa el servei de bus urbà.

El servei d’autobús urbà a Matadepera es va posar en servei el 2004 com una iniciativa de la Generalitat per a dotar de transport públic a  un conjunt de  poblacions amb unes certes dimensions. Amb la supressió del servei donada l’alta diferència entre costos i usuaris, Matadepera entra a formar part de la història de la incompetència transportil del nostre país.

Es parteix sempre de la mateixa idea de sistema de transport siguin quines siguin les característiques de la zona a servir i de la seva demanda potencial i aixó fa que molts serveis siguin altament deficitàris. S’ha de ser conseqüent amb l’entorn i la demanda a l’hora de definir la oferta. Matadepera i moltes altres poblacions necessiten d’altres fórmules de prestació de servei de transport públic donades les seves característiques.

Dotar als habitants d’una població d’una accessibilitat no significa necessàriament que hagin de tenir una parada d’autobús a la porta de casa seva. Hi ha mil i una formes de prestar aquesta accessibilitat molt més eficients (econòmica i socialment) que el servei de minibus amb un intervàl d’1h donant voltes per les urbanitzacions.

Anuncis

Responses

  1. […] Calafell salvà el seu bus urbà Si fa uns dies ens fèiem ressò de la fi del servei de bus urbà de Matadepera avui  ens n’hem de fer de la significativa remuntada que ha experimentat el servei de bus […]


Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: