Enviat per: george85 | 24 Desembre 2008

Els americans comencen a deixar el cotxe

Allò que semblava impossible comença a fer-se realitat. El preu del petroli ha aconseguit que els americans hagin començat a reduir els seu desplaçaments en cotxe. Quines implicacions tindrà aquest canvi sense precedents en el país del cotxe per excelència?

Jo personalment crec que no hi haurà cap gran canvi d’hàbits. La cultura del automòbil és lo suficientment forta com per superar-ho. Si s’estan destinant mils de milions de dollars a tapar forats de les empreses automobolístiques del país com es vol que s’apugin els impostos sobre els combustibles i es deixin de tirar endavant plans de construcció de noves infraestructures viàries? Per molt que l’àrea de New York estigui demostrant que una reducció del volum de trànsit no significa una disminució del creixement i/o de l’activitat econòmica no veurem cap plà nacional per a la contenció i reducció dels desplaçaments en cotxe en les grans àreas metropolitanes del país (principals generadores de desplaçaments i contaminació).

Les petites i aillades apujades dels impostos sobre els combustibles en alguns estats només son petits pedaços per a sortir del pas. El fet que el més rellevànt té de tot el fenòmen sigui la reducció de la recaptació d’impostos ens demostra que allà ningú ha vist cap oportunitat en aquest si no tot el contrari, una  gran amenaça. No se si simplement no ho veuen o és que no ho volen veure. Però el cas és que allà no canviarà re. L’automòbil continuarà sent el símbol nacional del país.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: