Enviat per: george85 | 23 Desembre 2008

Les vagues il·legístimes dels conductors de TMB

D’aqui a menys de mitja hora molts dels conductors de TMB deixaran de recollir passatge i s’enduran els autobusos cap a cotxeres. Hi ha vaga de conductors. No seria re del altre món si no fós per que és l’enèssima vaga després de les moltes que van tenir lloc l’any passat i per que la cosa segueix igual. Igual en quant a estúpids serveis mínims i igual en quant a il·legítimes reclamacions.

Vodpod videos no longer available.

La cosa, per qui no hagi seguit el tema, va de lo següent. Primer van protestar contra les agresions als conductors (totalment legítim); després se’ls va acudir demanar 2 dies seguits de descans per a cada setmana i com que en un primer moment se’ls va dir que no, vaga al canto. Bé, no vaga, vagues per que n’hi va haver més d’una. L’empresa els va dir que aquell no era el moment ja que una reivindicació d’aquest tipus s’ha de posar sobre la taula al moment de renovar el conveni i el conveni no li tocava renovar-se ni llavors ni en el futur inmediat. Al final l’empresa va abaixar-se els pantalons (no es pot dir d’una altra manera) i els va donar els 2 dies de descans. Uns 2 dies que han anat acompanyats de la corresponent partida ecòmica (treballen menys però segueixen cobrant igual) que no ha estat presisament barats. Amb tot aixó, pel mig hi va haver eleccions sindicals.I també pel mig hi ha la implantació del tacògraf digital, un tacògraf que passa d’estar lligat al vehicle a estar-ho al conductor i que impedirà pràctiques insegures com la de treballar per a dues empreses a l’hora fent dobles torns.

Avui, després de tota la mandanga, com que des de l’empresa la cosa s’ha estancat (han aconseguit el dos dies però la resta segueix aturat) tornen a fer vaga (sembla que no saben fer altra cosa) i ho fan sota la barata (per no dir-ho d’una altra forma) excusa de “millorar el conveni” i per la “millora del servei”. Segons els sindicats convocants l’empresa ha reduït el servei a algunes línies i aixó fa perillar alguns llocs de treball. A tot aixó, hi posen també pel mig la retirada d’expedients disciplinàris.

Per mi, i per el 90% dels ciutadants, aquesta vaga i cap de les anterior no té cap legitimitat. Si un vol canviar els condicions de treball, que ja coneixia quan va signar el contracte, ho ha de fer seguint les regles i les regles diuen que aixó es fa durant la negociació de la renovació del conveni col·lectiu. Ni abans, ni després. I si l’empresa no està per la labor, mala sort. Hi ha molta gent disposada a treballar sota les condicions actuals, no passaria re si uns pocs no els agraden i volen marxar.Però encara es torna més il·legítima quan els piquets (mal anomenats informatius) impedeixen sortir als autobusos de cotxeres (ja siguin de serveis mínims o no) i es dediquen a apedregar vehicles en servei i a rebentar rodes. I es fa alguna mena de presió hi ha sobre els treballadors contraris a la vaga suficient com per que l’absentisme es dispari sospitosament abans, durant i després de la vaga.

I mentres passa tot aixó, l’autoritat laboral mira cap a una altra banda. I dic aixó perqué hi ha una eina per a dir a aquesta gent: aquesta vaga no es legítima. Els serveis mínims. Però no posant serveis mínims més que en aquelles línies que serveixen a zones sense metro (25% del servei amb mínim 1 cotxe/línia) l’únic missatge que s’envia als treballadors és: feu, feu que aquí no passa re. Un 25% del servei en línies amb intervals de pas de 20 minuts significa menys d’1 autobús cada hora.

Jo he estat més de dues hores esperant un autobús a la zona franca i he viatjat en un autobús ple al que algún inpresentable va llençar una pedra i li va trencar un vidre. I ja no diguem els viatges que he fet enllaunat en un autobús ja que per culpa de la vaga en prou feines passaven autobusos cap a la zona franca. Els drets d’uns acaben quan comencen els dels altres. I aquí ja fa temps que algú està trepitjant els meus drets i algú no està betllant per ells.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: