Enviat per: george85 | 16 Desembre 2008

Límit variable de la velocitat màxima als accessos de Barcelona

Enlloc de preocupar-nos del que realment ens hem de preocupar per al bé del nostre país i/o de la humanitat, ens preocupen temes de poca trescendència intrínseca i sobre els que generem debats i polèmiques al més pur estil circense. La implantació d’un límit variable de la velocitat màxima als accessos de Barcelona amb l’objectiu de contenir i minimitzar els embussos i la congestió n’és un clar exemple.

L’administració, preocupada per les conseqüències (ja siguin econòmiques o ambientals) generades pels continuus embussos als accessos i sortides de Barcelona, ha decidit ,seguint la recomanació d’uns tècnics, implantar aquest “limit de velocitat”. Només anunciar-ho, però, tothom, sense excepció, s’ha llençat com a voltors a la carronya a criticar destructivament la mesura.

La mesura, per molt que alguns ho pensin, no és un invent del TBO d’un membre “enxufat” de la conselleria. La mesura és l’aplicació pràctica d’una teoria d’enginyeria. És un fet demostrat que la capacitat máxima d’una via es troba entre els 60 i els 80 km/h. I per tant, no hi ha re a discutir. Puc entendre que hi hagi qui posi en dubte pendre mesures d’aquest tipus abans que d’altres més sostenibles (millores de la xarxa ferroviària, carrils Bus-VAO, …) però no puc entendre que algú defensi la congestió pel simple fet de portar la contrària. O és que a alguns ja els està bé que hi hagi retencions i embussos cada dia per entrar i per sortir de Barcelona? Hi tenen algún interès amagat?

Però no, la realitat és un altra. La realitat és que s’alimenta el debat amb declaracions com les del representat d’ASTAC-Transportes que careixen totalment de lògica i de sostent racionals. Segons aquest senyor la mesura els obligarà, a partir d’ara, a estar pendents del vehicle del davant i del darrere així com de les senyals viàries per a adequar la velocitat a la màxima permesa en aquell tram al circular . Sorprenent, no creuen?

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: