Enviat per: george85 | 29 Novembre 2008

El miracle de la integració tarifària?

Aquesta setmana s’han fet públics els balanç de les integracions tarifàries a l’Àrea de Lleida i a l’Àrea de Girona. I si per alguna cosa descaquen ambdues notícies és en que remarquen un augment significatiu dels usuaris del transport públic. Però no ens enganyem, la integració tarifària és només una petita part del sistema.

La experiència ens ha demostrat que els usuaris reaccionen positivament a una integració tarifària. El cas de Barcelona i ara els de les noves ATMs en son uns bons exemples. Si se simplifica el sistema i a més a més se’l dota d’avantages en vers a les tarifes aquest es torna molt més atratiu. L’usuari agraeix que hi hagi abonaments, molts serveis fins a la integració tarifària no els oferien, i agraeix també ser conscient en tot moment el cost real del seu desplaçament.

Ara bé, l’experiència també ens ha demostrat que amb el temps el creixement s’estanca i el nombre d’usuaris deixa de crèixer. Els usuaris no descreixen però deixen d’augmentar de la forma amb que ho fèien al principi. El conjunt del sistema necessita de nous incentius per a seguir captant usuaris. I un dels principals incentius és la millora de la oferta. Després de la integració tarifària és necessari impulsar la implantació de nous serveis i a millora dels existents. Un clar exemple torna a ser-ne Barcelona. Qui ha col·laborat activament en l’augment d’usuaris aquest últim any han estat el TRAM i el NitBus. Les últimes ampliacions del tramvia i la millora del servei del autobús nocturn son les que han fet possible tenir un augment d’usuaris significatiu. Si fós per els altres serveis l’evolució del nombre d’usuaris hagués estat estable.

És molt important no dormirse en los laureles i no creure que ja està tot fet amb la integració tarifària. És necessari seguir invertint en el sistema de transport públic fent-lo el més atractiu possible i això passa no només per al sistema tarifari sino també per a la oferta, la qualitat, etc.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: