Enviat per: george85 | 26 Novembre 2008

La crua realitat

Tots som plenament conscients de la forta dependència del petroli que tenen les economies però menys concients som molts cops de la forta dependència que també tenen de la indústria automobilistica. I és aquesta forta dependència la que explica moltes coses. Coses com que ningú es pari a pensar en els efectes col·laterals de la continua millora i ampliació de la xarxa de carreteres, autovies i autopistes i en canvi sigui tant difícil i lent invertir en xarxes ferroviàries, per exemple. Els qui estem convençuts i així ho prediquem de que és possible una cultura de la mobilitat molt més sostenible i segura i per tant no basada en el vehicle privat, estem no només lluitant contra la cultura del petroli si no que tenim en contra també el lobby automovilístic.

Quan tot anava sobre rodes la situació quedava un pèl enmascarada.  Les principals marques de cotxes tenien unes bones ventes, es dedicaven a vendre i a  ampliar les capacitats de producció i no prestaven massa atenció a el que la administració podia fer en contra dels seus interessos. Però ara, amb l’arrivada de la crisi i la forta caiguda de les ventes, se’ls ha vist el lleutó. Com les coses van maldades corren a demanar ajuda al govern tot aduïnt conseqüències catastròfiques per a l’economia. I clar, com que realment l’economia del pais depen fortament d’elles els governs no s’ho han pensat dues vegades i ja han presentat mesures per paliar els efectes de la crisi en el sector.

Quan un es troba davant fets com aquests és realment llavors que se n’adona de que tot i el discurs pro mobilitat sostenible de les administracions la crua realitat és que tot forma part d’un engañabobos. Si realment volíem deixar de dependre del petroli i crèiem en una cultura de mobilitat segura i sostenible com és que seguim llepant el cul de les automobilístiques? Com és que no hem aprofitat la bonança econòmica per a invertir en coneixement (I+D+i) enlloc de mirar cap a una altra banda mentre la indústria automobilística creixia artificialment tot extenen el seu poder? Com és que l’hem incentivat a instal·lar-se en el nostre país? Ara que hi ha tants llocs de treball depenent (directa o indirectament) d’aquesta indústria, ara que hi ha tant treballador poc qualificat guanyant-s’hi la vida; ara, com podem apostar per despendren’s dels cotxes?

 

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: