Enviat per: george85 | 23 Novembre 2008

Roda de Ter aposta pel cotxe per a millorar el comerç local

Les notícies del petits ajuntaments no trascendeixen gaire en els mitjans de comunicació generals, aixó ho sabem tots. Però ja he llegit varis anuncis d’aquests ajuntaments tot enorgullint-se de facilitar l’accés al centre de les seves poblacions en cotxe i no recordo gaires anuncis de pacificació del trànsit. Aquest cop és Roda de Ter qui anuncia que per a millorar la seguretat, l’accessibiliat al centre i per tant beneficiar al comerç local, implantarà el sentit únic de circulació als seus carrers i ampliarà el nombre de places d’aparcament.

Com sempre la intenció és bona però al final sempre s’acaba corrumpent. El sentit únic de circulació millora la seguretat i la circulació i per tant és una bona decisió implantar-ho. Però no cal caure en el parany i substituïr un dels carrils per una zona d’estacionament. Perquè no ampliar voreres? Jo, la veritat, no em cansaré de dir-ho i ho puc dir més alt però no més clar. Si el que volen els comerciants és augmentar les vendes, ser més atractius de cara al client el que han de fer és lluitar per disposar d’un carrer pel que sigui còmode passar-hi. Si les voreres son estretes, hi ha molta circulació i els cotxes envaeixen sistemàticament els espais del vianant, ningú no passejarà de gust per la zona i per tant, sense gent no hi ha clients.

Que no em diguin que els veïns de Roda de Ter no poden fer les seves compres a peu i que necessiten accedir-hi en cotxe. Com a molt, seran els habitants de la zona d’influència de Roda de Ter els que s’hi hauran de desplaçar en vehicle privat al poble cosa que tampoc és una excusa per omplir els carrers del centre de places d’aparcament. Es pot habilitar perfectament una zona d’estacionament disuassòria a l’entrada del poble que permeti deixar el cotxe allà i accedir tot passejant al centre del poble. Malauradament, una vegada més, l’Ajuntament ha claudicat davant del desinformat i poderós lobby del petit comerç local enlloc d’estudiar de forma objectiuva la situació i decantar-se per la solució més racional.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: