Enviat per: george85 | 6 Novembre 2008

Idees de “bomberu”

Fa tot just algo més d’un mes que l’EMT de Madrid ha presentat tot un conjunt de novetats en la distribució interior dels seus autobusos. La veritat és que algunes d’elles son realment necessàries com ara el doble espai per a cadires de rodes i cotxets, el panell informatiu o la mampara de seguretat per al conductor. En canvi, d’altres semblen sortides de vés a saber on com ara la cadireta especial per a bebès o l’espai per a carrets de la compra.

Els autobusos de la EMT de Madrid fa molt de temps que estan adaptats per a PMR però molts d’ells son models antics que únicament disposaven d’espai reservat per a una. En els últims temps s’ha notat un augment del ús del autobús per part de cotxets de criatures; uns cotxets que cada dia son més sofisticats i que rarament es pleguen al pujar al autobús tal i com demana el reglament de viatgers, i que juntament amb el fet de que només hi ha un únic espai reservat per a ells i els PMR dins del autobús fa que enseguida estigui ocupat. Vet aquí una de les principals raons de la redistribució del espai interior dels autobusos. Juntament amb aquesta iniciativa se n’han dut a terme d’altres tant o més útils com és la instal·lació d’un panell informatiu en que hi podran constar les incidències, canvis i novetats del servei i la instal·lació de la mampara protectora del conductor, molt necessària per als serveis nocturns.

En canvi, al mateix temps s’han dut a terme dues iniciatives al meu parer del tot inútils. Per un costat, s’ha instal·lat una cadireta de seguretat per a bebès per tal de que viatgin d’una forma totalment segura. I per l’altre, s’ha habilitat un espai per poder deixar-hi els carrets de la compra. Lo de la cadireta per a bebès, en principi, sembla d’alló més encertat. Però si ens hi parem a pensar veurem que enseguida és d’alló més estúpid. Només té dret a viatjar ben segur aquell bebè que hi pugi primer al autobús? I la resta? Ja no hi podràn pujar donat que la cadireta ja estarà ocupada? Tampoc estem viatjant per una autopista com per necessitar un sistema de retenció per als més petits, no? Lo dels carrets de la compra és de lo más. Resulta que es carreguen, així por las buenas, un parell de seients de la zona més accecible del autobús per a deixar-hi carrets de la compra, maletes o altres paquets voluminosos. Que la gent puja i ha de poder pujar al autobús amb carrets de la compra o maletes, si. Que se’ls ha de dedicar un espai, no. Ja tenim un espai polivalent i que precisament també s’ha ampliat on s’hi poden deixar aquestes coses. No cal eliminar uns seients que son estratègicament útils gràcies al seu fàcil accès al estar entre la porta d’entrada i la de sortida i als que un s’hi pot assentar sense esforços.

S’ha d’incentivar l’ús del sentit comú i no hem de consentir a la gent d’aquesta manera. Si l’autobús va ple qui porti un carret o un paquet voluminós doncs haurà d’esperar al següent. Si algú ha deixat la seva maleta en l’espai reservat per a cotxets i cadires de rodes i puja algú al autobús que requereix d’aquest espai doncs haurà de retirar el seu paquet tot cedint-li l’espai i buscant-li un lloc més adequat sense que estorbi a la resta del passatge. No costa tant fer servir una mica el seny. Si només fem que invertir els recursos, no només econòmics ja que hem de tenir en compte que estem restant espai útil al autobús, en aspectes d’aquest tipus no anem bé. És curiós que aquestes coses només passin en empreses públiques. M’agradaria veure si una empresa privada es dedicar a habilitar espais d’aquest tipus en els seus autobusos…

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: