Enviat per: george85 | 14 Octubre 2008

Una altra vegada no…

Mentre aquí limitem la velocitat als accessos a les grans ciutats, a la Xina prohibeixen la circulació dels cotxes.  La altíssima contaminació del aire ha portat a les autoritats xineses a instaurar unes restriccions al trànsit rodat. Tal i com es va arribar a fer a París ja fa uns anys, segons el número de matrícula un cotxe pot circular uns dies en concret de la setmana. Mesures com aquestes preses a la Xina son mesures a la desesperada per combatre un dels factors més contaminants del planeta, el transport.

Malauradament aquesta no és la millor solució per lluitar contra un dels costos externs del transport. Prohibint a la gent utlitzar el seu cotxe no s’aconsegueix erradicar de sotarrel el problema. Estem amagant la porqueria sota l’alfombra. Els paisos en ple creixement i desenvolupament econòmic (les economies emergents), com és el cas de la Xina, han tirat pel dret i han invertit en allò que costa menys i que més ràpid dona resultats. Han invertit, entre d’altres aspectes, en la indústria del automòbil i en les infraestructures viàries enlloc de desenvolupar una cultura de transport sostenible i segur.

Clar que davant de situacions com aquestes ens podem preguntar si no tenen aquestes economies el dret a seguir el mateix model de desenvolupament que han seguit els paisos occidentals avançats però també ens hauriem de preguntar si no tenim la responsabilitat social de que assoleixin un desenvolupament sostenible. No se’ls hauria  de deixar repetir el mateix error que van cometre en el seu dia els paisos occidentals i que ara amb tants esforços estan intentant remediar.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: