Enviat per: george85 | 12 Octubre 2008

Aquella plaga anomenada cotxe…

L’ajuntament de Mollet, con nocturidad y alevosía, de la nit al dia s’ha polit 1000 places d’aparcament al mateix centre de Mollet i als veïns que hi aparcaven els han agafat tots els mals. Mollet es prenia el luxe, fins ara, de tenir 30.000m2 destinats a l’aparcament lliure (o salvatge, com agradi més) al ben mig del casc urbà. L’ajuntament, d’acord amb tònica de pacificació del trànsit i de peatonalització de la zona, ha decidit reformar l’espai tot convertint-lo en una plaça amb un aparcament subterrani (de pagament) amb unes 300 places. Davant dels fets, els veïns es queixen ara  no tindran on aparcat els cotxes i moltes famílies tindran problemes doncs no podran fer front als costos de 2 places d’aparcament de pagamanet. Els comerciants, com sempre, s’han sumat també a la revolta tot reclamant espai per aparcar per als seus clients.

L’exemple de Mollet és un clar exemple de com el cotxe, si no se li posen límits, ho envaeix tot. La facilitat d’aparcament a la zona a propiciat que moltes famílies hagin comprat segons i tercers vehicles i que moltes persones hagin adquirit un vehicle tot aprofitant-se de no haber-se de preocupar per on aparcar-lo. Tenir un cotxe no és només comprar-lo i pagar la gasolina. S’ha de pagar també l’assegurança (que molts intenten estalviar-se) i preocupar-se per tenir un lloc on aparar-lo. Un espai, que evidentment, tindrà un cost ja que el més segur es que s’hagi de comprar o llogar una plaça d’aparcament.

Mollet no sembla necessitar tal quantitat d’espai per a l’estacionament. L’oferta de transport públic és més que suficient com per que les famílies no necessiten un cotxe per cadascun dels seus membres. Els comerciants no haurien de preocupar-se del espai per a l’estacionament dels seus clients, doncs aquesta funció la farà l’aparcament soterrani i si el que volien era l’avanatge de la gratuïtat, sentin-ho molt, se’ls ha acabat el “xollo”. El comerç també ha de colaborar amb la sostenibilitat i d’acord amb la llei de mobilitat, segurament la zona comercial del centre de mollet disposa del nombre de places d’aparcament que li pertoquen. L’ajuntament ha près una decisió molt encertada que tot i que alguns ara no els agradi, amb el temps li ho agraïran.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: