Enviat per: george85 | 6 Octubre 2008

Girona, de verd!

Si, Girona ha decidit implantar l’Àrea Verda o sistema de regulació del estacionament a favor del resident a la ciutat. Però com sòl ser habitual la cosa s’implanta “descafeinada”. Girona ha decidit que els residents (degudament acreditats) pagaran una tarifa de 0,20€/dia i només de dilluns a divendres (1€ setmana), la resta de Gironins pagràn 0,5€/hora (dins les hores establertes) i els foranis pagaran com si fós zona blava. L’objectiu de tota “Àrea Verda” és la de evitar que els no residents aparquin indiscriminadament al barri tot treien places d’aparcament als residents. D’aquest forma s’aconsegueix per una banda que la gent no utilitzi el cotxe per moure’s per dins de la ciutat o inclús desplaçar-s’hi i per a l’altra que els residents tinguin places lliures i trobin lloc fàcilment tot millorant la circulació del barri. Però amb el sistema de tarifes implantat per l’ajuntament de Girona no sembla que s’hagi d’aconseguir cap d’aquests dos objectius.

Els gironins no residents no poden tenir una tarifa inferior als foranis doncs d’aquesta forma no s’està incentivant l’ús del transport públic per moure’s per dins de la ciutat. Girona disposa d’una xarxa de transport public suficient com per moures-hi amb ella i no haber de fer ús del vehicle privat. A més a més, igualar el preu de l”Àrea Verda” amb el de la Zona Blava (el 60% de les places son verdes, la resta blaves) per als foranis significa que per a ells no hi ha cap diferència entre aparcar en una o en una altra i que aseguirà sense haber-hi “penalització” per accedir a la ciutat amb cotxe. Així doncs tenim que els gironins no residents preferiran aparcar a les places verdes ja que els resultarà més barat que a les blaves i que el foranis tampoc preferiran les blaves doncs el preu és el mateix per a les dues. Per tant, els residents no hi guanyaran re amb l'”àrea verda”.

Si aquest sistema ha tingut èxit en altres ciutats i fins i tot és un element reclamant per els propis veïns és precisament perque ha respectar els principis del sistema; barat per als residents, molt car per a la resta. Mesures descafeïndes com aquestes de Girona el més segur es que no demostrin totes les seves possibilitats i que acabin fins i tot no tenint acceptació per part del veïns. Potser en el fons és això el que volen des de l’Ajuntament, que als veïns se’ls tregui del cap la idea?

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: