Enviat per: george85 | 1 Octubre 2008

Menys cotxes = més aparcaments

Aquesta és la idea que segons El Pais (26.09.08) tenen els responsables del ajuntament de Barcelona.  L’ajuntament ha accedit a fer la unió de les dues xarxes de tramvia a través de la Diagonal i per a justificar una mica la seva decisió ha posat de pretex que es vol reduir el nombre de vehicles circulant i evitar el seu pas per aquesta via entre les places de Francesc Macià i Glòries. D’aquesta manera es queda bé davant del lobby automobilístic i tots contents. Els han vingut a dir, per la Diagonal ja no podreu passar, però tranquils, podreu seguir passant per altres carrers de l’eixample.

Sembla ser, però, que la cosa no ha convençut al citat lobby i ara l’ajuntament intenta arreglar-ho dient que farà aparcaments. Si, si com ho sentiu. L’ajuntament ens fa notar que aquest tram de la Diagonal rebrà un impuls en l’activitat comercial degut a la seva reforma enfocada a les persones. Una cosa que segurament és del tot certa i amb la que tots hi estem a d’acord. El que passa és que a l’ajuntament se’ls han creuat una mica els cables (almenys això sembla) i ara ens diuen que clar, amb tota aquest increment de l’activitat comercial seran necessari més aparcaments a la zona ja que actualment només hi ha l’aparcament del Passeig de Gràcia i que aquest no es que tingui massa capacitat.

I davant d’aquesta brillant reflexió, jo em pregunto, i espero que tothom qui hagi llegit la notícia s’hagi fet una pregunta semblant: aquesta gent ens pren per tontos que?!  Primer ens diuen que decideixen dotar a la Diagonal d’una linia de tramvia tot unint les dues xarxes ja existents i que al mateix temps aposten per a una pacificació del trànsit de la zona i procuren fer un reforma de la via tot afavorint al vianant i al transport públic. I ara en venen i ens diuen que aquesta reforma atraurà tot de vehicles i que cal fer aparcaments. Però aquesta gent sap el que està dient? No deien que hi hauria menys vehicles al centre de la ciutat?

A més a més, no veig gens viable posar-se a construir aparcaments en aquesta zona de la ciutat. Em sembla que actualment no hi ha cap solar on se’n pugui fer un i per tant s’hauria de fer sota de la calçada, el que implicaria tallar-la completament al trànsit. Així que m’agradaria pensar que aquesta declaració del Ajuntament de Barcelona ha estat només una cortina de fum per tal que el lobby automobilistic els deixés una mica en pau i poguessin tirar endavant el projecte d’unió dels dos tramvies i pacificació del trànsit a la zona. Perque si no, “apaga i vámonos!”

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: