Enviat per: george85 | 24 Setembre 2008

Barcelona, la ciutat sense cotxes

L’AVUI publica avui una notícia molt positiva. Segons un estudi de l’Eurostat, Barcelona és la quarta ciutat europea que menys cotxes té per habitant (61 per cada 1000). També és interessant la dada que l’acompanya, només el 31% dels barcelonins utilitza el cotxe per anar a treballar.

Aquestes dades son tant bones en gran part gràcies a la tupida i completa xarxa de transport públic de que disposa la ciutat aixi com per les múltiples iniciatives de l’ajuntament per a reduir l’ús del cotxe a la ciutat (llegeixis “Àrea Verda”). Però qualsevol que circuli per la ciutat en hora punta s’haurà adonat de que els embussos son importants. Com pot ser que siguem el que menys cotxes per habitant tinguem i en canvi seguim patint les conseqüències del trànsit?

Molt senzill, son cotxes de foranis. Tot i que potser l’àrea metropolitana és una zona amb un transport públic competitiu en vers al cotxe privat, a la resta de la regió metropolitana no és així. I Barcelona és un pol d’atracció molt gran amb un radi d’acció que abarca i supera la seva regió metropolitana. Una regió metropolitana que ja no te un servei de transport públic competitiu en vers al cotxe privat i que fa que entrin cada dia a la ciutat molts cotxes de fora de Barcelona.

Així doncs, tenint en compte les sinergies entre Barcelona ciutat i la seva regio metropolitana seria interessant fer l’estudi de l’Eurostat prenent nota dels cotxes per cada 1000 habitants de tota la regio metropolitana. Llavors potser cauriem unes quantes posicions. Esta clar que Barcelona ciutat disposa d’una oferta de transport públic correcta, amb algunes mancances, aixó si. És l’hora d’invertir en millores del transport públic/sostenible a la regió metropolitana. Només quan l’àrea metropolitana estigui tant ben posicionada a nivell europeu com ho està la ciutat de Barcelona, podrem estar orgullosos i respirar tranquils (valgui la redundància).

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: