Enviat per: george85 | 10 Setembre 2008

Alto! Policia!

El meu germà i uns amics seus van anar a les festes de Guissona i ho van fer amb la Hispano Igualadina des de Barcelona. Del servei de la Hispano no van tenir cap queixa, tot que 11€ només l’anada és una mica car…

El cas és que al tornar de Guissona l’autobús es va trobar un control dels Mossos. L’autobús es va haver d’aturar, van pujar els agents i van comprovar (no se si entre d’altres coses) que els passatgers portessin els cinturons de seguretat posats. Amb tot això, l’autobús va agafar un retràs de 30 minuts que ja no va recuperar.

Trobo del tot correcte que es comprovi que els usuaris porten el cinturó de seguretat posat; és per al se bé. Però no que es endarrereixi un servei fins a 30 minuts. En casos de controls rutinaris (alcoholèmia, cinturons, etc.) els serveis de transport públic haurien de tenir un tracte diferent.

El conductor com a professional que és es pot pressuposar que no ha begut ni sobrepassa el límit de velocitat i com a empresa depenent de l’administració no infringeix els temps de descans. Els papers del autocar també haurien d’estar en regla. Tot i així és necessari fer els controls aleatoris. Uns controls que es poden fer perfectament al final de línia on segurament afectaran menys a la regularitat del servei.

Per als controls al passatge, es podrien fer controls “en moviment”. Un agent pot pujar al vehicle en una parada i fer el control mentre el vehicle segueix circulant. El company de l’agent el pot seguir en el cotxe patrulla. Inclús la parella podria anar fent els controls de bus en bus, podrien anar a peu i anar pujant i baixant dels autobusos.

El transport públic per definició és poc competitiu respecte el vehicle privat. Quan l’administració decideix apostar per ell, entre les accions que ha de prendre s’hi inclouen accions d’aquest tipus.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: