Enviat per: george85 | 8 Setembre 2008

Un cop de mà als més dèvils

El passat juliol unes obres al passeig central costat mar de la Diagonal entre Rosselló i Roger de Llúria ocupaven part del carrils bus. Aquesta ocupació obligava als autobusos a canviar-se al carril més immediat a la seva esquerra per poder continuar. El tap d’ampolla que suposava repercutia en significatiu alentiment de la velocitat comercial dels autobusos.

El cas és que ara al setembre he vist que en el semàfor immediatament anterior al tram de carril bus ocupat s’hi havia instal•lat un semàfor específic per autobusos. Malauradament ja no esta operatiu doncs les obres, tot i estar presents encara, ja no ocupen part de la calçada.

Tot i que no l’he pogut arribar a veure operatiu la meva intuïció és que aquest semàfor permetia als autobusos sortir abans que els cotxes i per tant incorporar-se sense problemes al carril més immediatament a la seva esquerra.

Actuacions com aquestes son les que ha de abanderar un ajuntament com cal. Actuacions que clarament donen suport al transport públic i que no el deixen sol davant del perill del transport privat. Amb les obres tots hi sortien perdent, cotxes i autobusos, ja que s’havia de donar pas alternatiu però gràcies al semàfor les condicions per superar l’obstacle eren més iguals per a tots. Sense el semàfor els autobusos havien d’esperar o a que ja no vinguessin cotxes o a que algun d’ells els cedís el pas. Amb el semàfor primer passaven uns i després els altres.

El semàfor encara no ha estat retirat i les obres segueixen allà. Es podria donar el cas, doncs, que les obres tornessin a tenir la necessitat d’envair part del carril bus i que el semàfor tornés a ser necessari. Estaré a l’aguait.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: