Enviat per: george85 | 22 Agost 2007

Projectes parats

Davant les repetitives declaracions dels responsables del Ministeri de Foment assegurant que Catalunya és la líder en inversions de l’Estat les autoritats (si es que se les pot anomenar així…) catalanes ja han posat el crit al cel. Però jo no estic aquí per saber si les coses només s’han anunciat però no ningú no ha posat la primera pedra, si no per reflexionar sobre quines son les obres que tenim, suposadament, en marxa.

Sembla ser que sobre la xarxa d’ADIF a Catalunya hi ha 14 actuacions a fer. D’aquestes 6 (un 43%) corresponen a al que denominen integracions, o alies, soterraments; 5 (36%) corresponen a millores a la xarxa, noves estacions, desdoblaments, … i 3 (21%) a actuacions per a les línies d’AV.

El que més sorprèn es que només hi hagi 3 actuacions relacionades amb l’estimat AVE. La cosa té truc, son les escorrialles del tema. Com que en la llista només hi consten les obres planificades i pressupostades però encara no executades i les obres del AVE ja estan sent executades, doncs aquí només en queden misèries.

Més d’un 40% de les actuacions a fer corresponen a al que anomenen integracions, o el que és el mateix, soterraments. Jo crec que som el país que més diners tira (si, si, això és tirar els diners) en treure del mig les vies del tren. No ens podem gastar aquests diners en coses més prioritàries com ara la millorar de la xarxa? A no, m’oblidava que dona més vots soterrar les vies. Un punt més a favor de que la política és pura porqueria. Que va ser primer, les vies o les cases? En el 90% dels casos les vies. I les vies son la raó per la qual aquest pisos tenen un preu més baix que la resta. I la resta de la població no tenim per que pagar la revaloralització dels seus pisos quan no en veurem ni 5 cèntims!

Finalment només una tercera part de les actuacions son per a la millorar de la xarxa. Unes actuacions de les que el 75% encara es troba en la redacció del projecte.

Com sempre, no només hi ha la mà invisible de l’Adam Smith, si no que l’acompanya la de la política.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: