Enviat per: george85 | 16 Juny 2007

A la feina? En cotxe!

Gairebé un 64% dels treballadors de Catalunya viuen al mateix municipi on treballen, però només un 48,3% es desplaça fins al seu lloc de treball en cotxe. Això és el que es desprèn d’un estudi fet públic pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.
Quines raons mouen a la gent a no anar a la feina en transport públic, col·lectiu i/o sostenible? Doncs, “simple y llanamente”, perquè consideren que no hi ha alternatives al ús del seu cotxe o motocicleta.
Si el 64% de la gent que treballa, ho fa en el mateix municipi on viu; un percentatge molt semblant hauria ser el de la gent que s’hi desplaça en transport púbic. No hem d’oblidar que dins del 48,3% de la gent que fa servir el transport públic per anar a al feina, hi ha inclosos tots aquells també qui l’utilitzen per anar a treballar fora del seu municipi.
Per tant, podem concloure que hi ha un bon grapat de gent, que tot i treballar al mateix municipi on resideixen, van a treballar en cotxe o motocicleta.
Podem, acceptar relativament, que aquells qui es desplacen fora del seu municipi ho facin majoritàriament en transport privat (bicicleta exclosa, clar). Ja que podríem dir que és una cosa a afrontar en una segona fase. Però a dia d’avui, en ple segle XXI, hauríem de tenir superat el transport sostenible a nivell urbà.
No pot ser que els autobusos no arribin a molts barris; que en prou feines hi hagin carrils bici o aparcaments per a elles; que si el bus passa relativament a prop de casa d’ algú i que si ho fa, sigui amb una dolentíssima freqüència, etc. Totes aquestes circumstàncies fan que la gent prefereixi agafar el cotxe a moure’s d’una forma més sostenible. I quan parlo de sostenible no m’estic referint a ecològica, que també, si no que l’espai és limitat i no podem moure’ns tots en cotxe ja que tindríem un embús permanent a les nostres ciutats.
Deixar el cotxe, caminar i/o agafar medis de transport més eficients en molts i variats aspectes, hauria de ser la bandera a defensar de qualsevol ajuntament ja que tots els ciutadans hi sortiríem guanyant en qualitat de vida. Però desgraciadament molts cops no és així.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: