Enviat per: george85 | 10 Juny 2007

A Lluis XVI li van tallar al cap…


Avui ja no anava a escriure re però una noticia m’ha fer reflexionar. Resulta que “El Periodico” titula un article amb la frase: “El transeünt segueix sent el rei als carrers de Barcelona. I ho afirma basant-se unes dades sobre la mobilitat.

Per mi aquesta afirmació és totalment falç ja que el vianant i l’usuari del transport públic, que segons aquestes dades representen al voltant del 70% dels desplaçaments, son els que més problemes tenen i menys privilegis a l’hora de desplaçar-se per la ciutat.

Els semàfors estan pensats per als cotxes; les voreres son envaïdes per les motos; si algú s’ha d’aturar sempre és el vianant; si algú ha de cedir espai, sempre ho fa el vianant; però al cotxe que ni li toquin l’espai ni els privilegis.

Algú em pot explicar doncs, per a que si qui es mou de forma sostenible som la majoria dels ciutadans, la ciutat només esta pensada per als pocs qui van en cotxe? Es que tenen algun privilegi del que nosaltres no podem gaudir?

Senyors polítics, facin el favor de deixar de mirar-se el melic i de preocupar-se per fets que en el fons no aporten re.

Facin voreres més amples, milloren el temps dels semàfors, facin carrils bici, ampliïn el carril bus i separin-lo físicament del altres, donin-li al bus prioritat semafòrica, … I deixin de llepar el cul a uns quants (pocs) que al cap i a la fi sempre el tenen enganxat sobre el seient del cotxe.

S’han preguntat de on ve aquesta gran abstenció a l’hora de votar? Tot i que dubto que els preocupi, els en faré cinc cèntims. Resulta que es passen el dia discutint sobre temes supèrflues i representant un paper d’una forma força ridícula. Només pensen en el seu partit, en com fer-li la vida impossible a l’oposició i dels seus amiguets. Parin a pensar en el poble! En els seus problemes quotidians, en allò que els passa cada dia des de que surten de casa per anar a treballar fins que en tornen. En allò que vivim i no en tot de coses que no duen enlloc a ningú.

El ciutadà vol arribar còmodament a la feina, vol veure com qui infringeix les normes és multat, com pot esbargir-se al vespres i no haver-se de preocupar de si serà prou segur tornar en metro, vol veure com algú fa alguna cosa més amb el terrorisme a part de discutir-ne tot el sant dia al congrés, vol veure com es duen a terme infraestructures amb un temps raonable i no amb eternitats, en el fons volem una ciutat, no viure en la joguina d’algú.

Fagin-s’ho mirar, sisplau!PD: el grafic forma part de l’estudi sobre la mobilitat en un dia feinar a la RMB de l’ATM i l’Aj. de Bcn

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: