Enviat per: george85 | 30 Abril 2007

Pont

Aquest matí la desídia de TMB m’ha indignat.

A dos quarts tocats de vuit he sortit de casa disposat a anar a la uni ja que per norma no es fan ponts. A la parada del bus hi havia unes 4 o 5 persones, les normals de cada matí. Comparat en un dia normal, el volum de cotxes era força baix. Tenint en compte això, he pensat que el bus aniria també més vuit que de costum i que podria seure-hi tan bon punt hi pugés així com que aniria força més ràpid. El panell que indica quan li falta a cada bus per arribar marcava que per als dos busos que em van bé faltaven 16 i 7 min respectivament. La veritat és que cada matí ho miro però ja fa temps que no li faig gaire cas a l’aparell. Més que re perquè acostuma a fallar més que una escopeta de fira.

Al cap d’uns 7 minuts ha arribat un 34. Però tal com ha arribat a marxat, ja que de lo ple que anava no ha pogut ni obrir les portes. M’ha sorprès bastant ja que pel carrer no hi havia gaire gent, ni tampoc masses cotxes. Al cap de 10 minuts més, complint-se els 16 min anunciats ha arribat un 33. Aquest ha aconseguit obrir les portes, però amb prou feines hi ha pogut pujar un parell de persones de la desena que ja érem a la parada. Jo confiava en que el 34 hagués fet d’escombra i que aquest 33 anés lo suficientment buit com per pujar-hi, però no ha sigut així.


Per sort, al cap de 2 min ha arribat un altre 33 que com a molt portava unes 10 persones. M’hi he pogut assentar tranquil·lament i en 15 min ens hem plantat a l’Illa. Allà he tingut més sort i ha passat a temps l’altre bus per portar-me fins a la uni.

Sóc conscient de que avui hi havia la previsió de que hi hagués menys gent que volgués agafar el bus per anar a treballar i que a les universitats se solen fer tots els ponts, aqüeductes & company. Però això no és excusa per deixar la freqüència de pas del 33 a 16 min en plena hora punta!

Acostuma a passar que un bus va recollint a un munt de gent que s’hi va enllaunant a dins i que cada vegada va agafant més retràs a cada parada i que el que va darrere seu va pràcticament vuit. I dic jo… Que costa que de davant posi COMPLET? El conductor segur que sap, i si no ho sap des de el centre de control li haurien de dir, que a de 2 min darrere seu ve un altre bus gairebé vuit. No cal esperar a que sigui físicament impossible pujar al bus per no deixar-hi pujar més gent. Hi sortiríem tots guanyant si a partir d’una certa ocupació ja no hi pugés ningú més. D’aquesta manera qui ja és dins del bus no acabarà comprimit i qui vol agafar-lo no viatjarà a disgust. A més el bus que ja està complet no s’endarrerirà. Al cap d’algunes parades ja haurà anar baixant gent i podrà tornar a agafar passatge. Segur que la gent prefereix esperar 2 min a la parada que arribar 2 min abans enllaunat dins del bus. No hi ha re més contraproduent que el fet que algú que ha decidit no agafar el cotxe per anar en transport públic, es trobi en que el bus tarda una eternitat i que quan arriba o està ple o hi ha d’anar enllaunat.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: