Enviat per: george85 | 28 Abril 2007

El bus guiat

L’altre dia van començar les proves del bus guiat de Castelló. Casualitats de la vida, s’acosten eleccions…

Aquí podeu veure’n un vídeo:

Després de veure’l podem corregir-nos i dir que es tracta d’un trollebus guiat i no d’un bus.

Com a avantatges presenta una mica més de capacitat un autobús articulat a més de totes les d’una plataforma segregada (si suposem que hi circula) i afirmen que el cost és menor que el d’un tramvia. Aquest aspecte és una mica relatiu ja que al igual que el tramvia s’hauria de calcular el cost de la infraestructura. De cara a l’explotació com a trollebus el guiatge òptic permet un contacte permanent amb el trolle.

Per contra, no té tota la capacitat que pot tenir un tramvia, la seva vida (que s’asocia a la seva amortització) és més curta i el seu consum energètic molt més elevat (degut a l’ús de pneumàtics)

Personalment crec que hi ha lloc en aquest món per a cada mode de transport. Tots tenen les seves característiques particulars que els poden fer idonis per algunes situacions i per a d’altres no.

Haurà l’ajuntament de castelló decidit implantar-lo per les seves característiques o per ser un ajuntament guai que implanta el primer bus, be no, trollebus guiat del país?

Començarà ara l’era dels busos o trollebusos guiats? Seran la gran solució per a tots els pobles del país? Ocuparà un lloc destacat en tots els programes electorals?

Esperem que les autoritats pertinents hagin calculat que en un cert temps no pugui quedar obsolet. Que en realitat no necessitessin un tramvia o que al contrari, amb una xarxa de busos ja n’hi hagués suficient…

Temps al temps…

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: